John Cale slipper sin vrede løs på kommende album – POPtical Illusion er ude d. 14/6

 

I dag kan John Cale annoncerer sit nye album POPtical Illusion, der udkommer d. 14. juni på Domino / Playground Music. I samme ombæring deler Cale albummets førstesingle ’How We See The Light’, med en dertilhørende musikvideo.
 
På trods af albummets legesyge titel, indeholder John Cales andet album på blot lidt over et år, stadig de samme rasende og heftige følelser, der også var repræsenteret på 2023-albummet MERCY. Cale forbliver vred og forarget over den forsætlige ødelæggelse, som ukontrollerede kapitalister og angerløse svindlere har betynget verden og dets gode befolkning. Men POPtical Illusion er ikke MERCY nummer 2 eller en spinoff dertil. John Cale har igennem hele sin karriere, der spænder over mere end seks årtier, aldrig gentaget sig selv – hverken i musikken eller lyrikken.
POPtical Illusion er prodocueret af John Cale og hans samarbejdspartner gennem lang tid, Nita Scott, i Cales studie i Los Angeles, og er et værk, der viser en artist, som skuer mod fremtiden – præcis som han altid har gjort.  
 
Førstesinglen ’How We See The Light’, er en af de smukkeste og mest forløsende sange i John Cales katalog. På sangen overvejer Cale endnu et forholds afslutning og indser, at det ikke har været spild af tid, men ser det som en chance for at lære, og en mulighed for at ende et uventet sted. Se videoen, der er instrueret af Pepi Ginsberg, her

Tracklisting
1. God Made Me Do It (don’t ask me again)
2. Davies and Wales
3. Calling You Out
4. Edge of Reason
5. I’m Angry
6. How We See The Light
7. Company Commander
8. Setting Fires
9. Shark-Shark
10. Funkball the Brewster
11. All To the Good
12. Laughing In My Sleep
13. There Will Be No River
 

John Cale
Website | Facebook | Twitter | Instagram

 
Julier Bugge