Efterklang deler ny single og video i forbindelse med premieren på dokumentarfilmen ’Efterklang: The Makedonium Band’

 

I dag offentliggør Efterklang den nye single og video, 'Getting Reminders' med Beiruts Zach Condon. Det sker i forbindelse med premieren på den nye dokumentarfilm ’Efterklang: The Makedonium Band’, som kan opleves på CPH:DOX netop nu. Samtidig kan bandet annoncere en danmarksturné i november 2024.

Efterklang udgiver i dag deres nye single 'Getting Reminders', som har Beiruts Zach Condon med på trompet. Sangen udgives i forbindelse med den nye dokumentarfilm ’Efterklang: The Makedonium Band’ af Andreas Johnsen, som kan opleves på CPH:DOX netop nu. Samtidig annoncerer Efterklang en omfattende europaturné, der både vil byde på mere ny musik og markere bandets 20-års jubilæum.

'Getting Reminders' folder sig ud som en intim oplevelse med Casper Clausens vokal og den akustiske guitar i front. Det er en spændende ny lyd for bandet, hvor Zach Condons trompet bidrager på smukkeste vis til det varme og fængslende lydtapet.

”For mig er ‘'Getting Reminders' et lysglimt, en sang til den dominoeffekt af følelser, som kan sættes i gang af et billede, et ord, eller når vi møder kærlighed, der pludselig sætter vores sind fri. 
I virkeligheden føler jeg en mørk og meget politiseret kraft, der river os fra hinanden, på tværs af land og kultur. Jeg føler, at jeg må minde mig selv om, at der findes et landskab, som lever udenfor og imellem os alle, hvor vi er frie til at krydse og møde hinanden,” forklarer Casper Clausen.
Den ledsagende video er instrueret af Søren Lynggaard og Efterklangs Casper Clausen og vækker på kreativ vis stillbilleder fra Nordmakedonien til live.

Se videoen til 'Getting Reminders' her.

Premiere på ny dokumentarfilm
Udgivelsen af singlen falder sammen med den nye dokumentarfilm af den prisvindende instruktør Andreas Johnsen, som følger bandet, mens de bruger en uge i Nordmakedonien, hvor de samler en gruppe lokale musikere for at optræde foran det arkitektonisk bemærkelsesværdige uafhængighedsmonument Makedonium. Efterklang: The Makedonium Band er en charmerende rundtur i den makedonske musikverden og et fascinerende indblik i den kreative proces hos det evigt-udforskende band. Filmen får netop nu verdenspremiere på CPH:DOX med flere visninger i København og rundt i landet og vil blive vist på filmfestivaler over hele verden året igennem.

Se traileren til Efterklang: The Makedonium Band her.

'Getting Reminders' spiller en prominent rolle i dokumentarfilmen. I en gribende og mindeværdig scene fremføres sangen live for en særdeles opmærksom sikkerhedsvagt i et indkøbscenter og senere også for Nordmakedoniens præsident. Casper forklarer:

”Vi tog ’Getting Reminders’ med os på vores tur til Nordmakedonien til the Makedonium Band, hvor sangen virkelig begyndte at forme sig selv, fandt resonans, og den blev en slags mystisk kommunikationsværktøj. Vi spillede den for mange mennesker dernede, fra generte teenagere til en selvsikker præsident, og vi fremførte den sammen med lokale musikere foran deres frihedsmonument; Makedonium.”

Siden 2003 har Efterklang udgivet en lang række anmelderroste album og turneret internationalt med deres inklusive og eksperimenterende musik, som innovativ blander elementer fra pop, indie-rock, post-rock og elektronisk musik. Bandet, som består af Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg, har tidligere udgivet dokumentarfilmene ’An Island’ i samarbejde med instruktør Vincent Moon og ’The Ghost of Piramida’ i samarbejde med instruktør Andreas Koefoed.

EFTERKLANG TURNÉDATOER
2024
23 Mar: København, DK – DR Koncerthuset – ekstrashow
23 Mar: København, DK – DR Koncerthuset – udsolgt
17 Maj: Warszawa, PL – Millennium Docs Against Gravity
05 Okt: London, UK – Barbican                                     
02 Nov: Sønderborg, DK – Alsion
04 Nov: Leipzig, DE – UT Connewitz
05 Nov: Wien, AT – B72
06 Nov: Prag, CZ – Palac Akropolis
07 Nov: Bielsko-Biała, PL – Cavatina Hall
08 Nov: Berlin, DE – Lido
13 Nov: Odense, DK – Magasinet
14 Nov: Aalborg, DK – Studenterhuset
15 Nov: Aarhus, DK – Voxhall
16 Nov: København, DK – Store Vega
05 Dec: Vilnius, LV – Kablys
06 Dec: Riga, LT – Tu Jau Zini Kur
07 Dec: Tallinn, EE – Paavli Kultuurivabrik
08 Dec: Helsinki, FI – Kuudes Linja
10 Dec: Uppsala, SE – Katalin
11 Dec: Stockholm, SE – Debaser Strand
12 Dec: Oslo, NO – Munch
13 Dec: Göteborg, SE – Skeppet
14 Dec: Malmø, SE – Babel
2025
18 Jan: Antwerp, BE – De Singel
19 Jan: Maastricht, NL – Muziekgieterij
20 Jan: Utrecht, NL – Pandora @ TivoliVredenburg
22 Jan: Oberhausen, DE – Ebertbad
23 Jan: Wiesbaden, DE – Kesselhaus
24 Jan: München, DE – Strom
25 Jan: Milano, IT – Bellezza
27 Jan: Zürich, CH – Bogen F
28 Jan: Stuttgart, DE – Im Wizermann
29 Jan: Paris, FR – Alhambra

Efterklang
Website I Instagram I Facebook I X

 
Julier Bugge