NYMALET - Musikalsk familie af markante stemmer klar med kåd forårssingle

 

Johan Olsen, Christian Hjelm, Trine Jørck, Torben Guldager, Daniel Buchwald, Katinka Bjerregaard og Asger Techau. Det er lidt af et stjernehold, som nu atter udsender nyt under det fælles alias Nymalet.
 
I forbindelse med det københavnske spillested HUSET-KBHs 50-års jubilæum i 2020 spillede de musikalske åndsfæller sammen for første gang – på kryds og tværs i en mere løs konstellation. En aften der understregede, hvor meget de har til fælles, og som herefter resulterede i, at Nymalet blev grundlagt, og som førte til, at de syv venner udgav EP'en Syv lag i 2021.
 
Med så mange musikalske karrierer, der hver især er velkørende, skulle kalenderkabalen lige gå op, og nu er tiden atter inde til mere ny musik fra Nymalet.
 
Singlen 'Galoperende hjerte' er en yderst iørefaldende basker, der smager af kåde forårsfornemmelser:
»Spotter dig stadig i mængden i den centrale del af byen/I et åndehul i skyen/
Tæmmer du mit, så tæmmer jeg dit galoperende hjerte«

 
Det er lige til at blive forelsket af, og med Christian Hjelm i veloplagt vokalfront vil nummeret helt sikkert appellere til fans af den nordjyske indiehelts idiosynkratiske og indtagende popforståelse.
 
Lyt til 'Galoperende hjerte' her

Idéen til det pudsige navn skyldes både alderspredningen blandt de forskellige musikere og deres genremæssige forskellighed. Bag en nymalet dør er jo et stykke træ med adskillige år på bagen, som løbende har fået og får tilført nyt liv med forskellige lag.
»For os har det været helt naturligt at samle lige præcis disse mennesker, fordi vi - vigtigst af alt - holder sindssygt meget af hinanden og er en flok, som vi har et virkeligt nært bånd med. For os alle gælder det, at vi har et frirum, hvor der både er plads til interne jokes, kærligt mobberi og absolut ingen fine fornemmelser«, lyder det fra Daniel Buchwald.  

 
Julier Bugge