Anton Cornelius - fra Youtuber til en punk/pop/cowboy på mission

 

Anton Cornelius startede i underholdningsbranchen som 15-årig. Dengang drev han den populære YouTube-kanal ’Novopleco’ sammen med sin gode ven Albert Dyrlund. Med millioner af visninger på deres videoer opnåede de på kort tid en kæmpe succes. Men med succes kommer ofte en nedtur. Og det skete også for Anton Cornelius. I sin musikalske debut – ’Den Lille Cowboy’ - fortæller han historien om at sadle om og finde en ny retning i livet.
 
Anton Cornelius er måske for mange et ukendt navn, men for endnu flere (især unge) er hans navn tæt koblet med legenden Albert Dyrlund - via deres fælles videoer på YouTube. Anton har altid haft en dyb kærlighed til musikken og længe drømt om at blive artist, men vejen til den realitet/virkelighed har været en længere og udfordrende rejse. Men alt godt kommer som bekendt til den, som venter, og nu er det blevet Antons tur til at fordybe sig i et projekt, som altid har stået ham nært.
 
’Den Lille Cowboy’ er en sikker blanding af pop, punk og hiphop tilsat lyriske refleksioner over en følelse han engang havde og anerkendelsen af at leve et liv, der til tider kan føles svært. Det er følelsen at kunne stå og danse til langt ud på natten, på et lusket sted i København, men med en lånt lykkefølelse i kroppen. 

Lyt til sangen her
 
"Det føles som om, jeg står ved kanten af noget nyt, stort og ukendt, men aldrig har jeg været mere klar til at dele mit hjerte og mine oplevelser med verden. Hver tone, hvert ord og hver følelse er blevet omhyggeligt formet og lagt i sangen, og jeg glæder mig til at dele mit værk." 
 
’Den Lille Cowboy’ udkommer d. 10. november 2023 gennem Playground Music. Derudover lander der en dokumentar om Albert Dyrlunds liv, hvor Anton Cornelius spiller en større rolle.
 

Anton Cornelius
Instagram

 
Julier Bugge