Birthe Kjær udgiver julesangen 'Det er nu, det er jul' - som handler det om hyggen og samværet og ikke om stegen er brændt på eller om klejnerne er blevet for små.

 

Sidste år udgav Birthe Kjær julesangen ’Du Burde Sidde Lige Her’ sammen med Martin Brygmann. I år udgiver hun julesangen ’Det er nu, det er jul’, som også er en af sangene fra et julealbum der udkommer i 2022. Albummet bliver en blanding af Birthe Kjærs fortolkninger af juleklassikere sunget på dansk og nogle enkelte nyskrevne julesange.

Birthe Kjær er i forvejen velbevandret i julemusikken og udgav i 2007 julealbummet Let It Snow på engelsk. Den nye julesang ’Det er nu, det er jul’ er en dansk fortolkning af sangen ’Say Hello’ hvor Keld Heick har stået for omskrivningen til dansk. For Birthe betyder julen, ligesom for mange andre, traditioner, samvær med familien og hygge. Den nye julesang er dog også en kommentar til den stress, som ofte følger med det at holde jul sammen med familien og hvor alting skal koordineres og times.

”Jeg kan selv huske, da jeg var barn, hvor udmattende det kunne være, når man sad en helt dag spændt og utålmodigt og ventede på at åbne gaver om aftenen. Vi plejer derfor at starte julehyggen allerede om eftermiddagen, hvor børnene får lov at åbne 3 gaver hver. Så imens de leger i stuen, så går de voksne i køkkenet og forbereder julemaden henover en kop kaffe og lidt klejner. Så traditionerne fra dengang er ændret en smule og tilpasset hverdagen, så det i stedet bliver en dag fyldt med glæde og overskud”,forklarer Birthe.

For Birthe handler det om ikke at tage tingene så tungt - brænder stegen på eller bliver klejnerne for små, så betyder det ikke, at julen ikke har været vellykket.

”Så længe vi er sammen. Det vigtigste er samværet og kærligheden. Det betyder langt mere end at skulle ærgre sig over en brændt steg eller for små klejner. Julen skal ikke være stressende, men en hyggelig stund, hvor vi alle gør vores bedste med de midler og det overskud, vi har”, forklarer Birthe.

Uddrag fra ’Det er nu, det er jul’.

Selv om dine klejner bli’r små,
Og din steg brænder på
Selv om træet brækker sin top
Så la’ vær’ at gi’ op!
For har du gjort det så godt,
Som du kan, skal du blot
Si’: Velkom’ – jeg gjord’, hva’ jeg ku’!
Så bli’r du tilgivet å’ du bli’r krammet, og så
Mærker du-u-u-u…

Det er nu, det er jul
Glæden kigger frem fra sit skjul,
Alt ånder ro og fred
Du’ færdig med at styrte af sted – oh, oh, oh!
Det er nu, de er her:
Vint’rens allerbedste timer er nær
Jul er en skøn tid
Og særlig herlig, hvis den er hvid


For yderligere information kontakt venligst Sascha Rosing, sascha@playgroundmusic.com

 
Trine Lysholt