Niels Skousen annoncerer nyt album - Blæsten og Regnen udkommer 11/11/22

 

I dag annoncerer Niels Skousen udgivelsen af sit nye album Blæsten og Regnen, der udkommer d. 11. november 2022 på Auditorium / Playground Music.


Med udgivelsen af Blæsten og Regnen er der tale om Niels Skousens 13. album som komponist og tekstforfatter siden Herfra hvor vi står. Vanen tro holder den 78-årige sangskriver et tårnhøjt niveau, som cementerer hans position som en af de markante sangskrivere i hans tid. 


Det er helt unikt i dansk rockhistorie, at vi har en aktiv sangskriver med Skousens baggrund, indsigt og historie, som ikke er bange for at skrive om hverken fortid, nutid eller fremtid.

Blæsten og Regnen består af syv yderst personlige sange, som bliver båret af Skousens poetiske tekster fyldt med smukke billeder, rørende fortællinger og eftertænksomme betragtninger.
Skousen bliver lydhørt akkompagneret af sit faste band med de to guitarister Kristoffer Munck og Anders Mathiasen i front og med Jens Hein (bas) og Bjørn Heebøl (trommer) i rytmegruppen. Albummet er produceret af Nikolaj Nørlund.

Niels Skousen om Blæsten og Regnen:
"Håb og erindring smelter sammen 
som grenene på træet vokser ud af stammen
Jeg er til i verden – jeg kan ikke sige fra
Jeg går ind med hvad jeg har
 
Mine sange handler om dig og mig og det vi gør med og mod hinanden. 
Hvem er vi? Hvor hører vi til?  Hvad binder tingene sammen?
De handler om tid og bevægelse, om grænser og håb, om erindring og tilstedeværelse. 
 
At mærke nogen 
At blive set 
Det er kærlighedens lysende banalitet"

Første single fra Niels Skousens kommende album er den veloplagte midtempo-rocker 'Støvregn'.
"Lyset har været undervejs lige siden jeg blev født / En skæbne jeg endnu ikke har mødt" som han synger i det stærkt livsbekræftende nummer.

 
Julier Bugge