Danske Søn udgiver begravelsessalme til Black Friday

 

I november for 2 år siden stod forsanger fra Søn, Kristoffer Jessen, på en svagt soloplyst slotsplads foran Christiansborg til en demonstration mod Black Friday og overforbrug. 
 
"Black Friday" blev symbolsk begravet fra scenen, og lidt efter stod de flere tusind demonstranter tætpakket på strøget og hoppede sammen. Den kraftige energi, som blev siddende i Kristoffer efter demoen, og den symbolske begravelse, blev den første gnist til Søns nye, klæbrige november hymne: Black Friday. 
 
Energien fra demoen blev ført videre ned i Søns øvebunker, hvor bandet udformede det ligefremme og rockede udtryk, med klare tråde til Søns smadderpoppede rødder. Melodisk bas, fremdrivende trommer og distortet guitar kom til at danne fundamentet for Søns nye single, der på en og samme tid er en næsvis finger til vækstfikseret forbrugskultur og en hyldest til aktivismens transformerende karakter. Hvor der bliver der for alvor frigives energi og dannes en tydelig kontrast til det klassiske begravelseskor. En kontrast, der er sigende for bandets sound, hvor det gamle battler med det nye, det reaktionære med det progressive, og dem der prøver at ændre systemerne står overfor dem, der lukrerer på dem.
 
Salmen ”Se Nu Stiger Solen” af Jakob Knudsen og Oluf Ring, samt Steen Steensen Blichers ”Sig Nærmer Tiden”, har også fundet vej ind i Søns sprudlende nye single, der er produceret af Søren Buhl Lassen (Blaue Blume)

Søn | Facebook
https://www.instagram.com/drengebarn/
  

 
Trine Lysholt