De Danske Hyrder vender hjem til rødderne på sangen ’Røde Øjne’

 

De Danske Hyrder udgiver sangen ’Røde Øjne’, som beskriver følelsen, hvor den udkørte møder solen. Om du er nattekriger eller 8-16 kriger – resultatet er stadig det samme. Måske er du på vej derhen, på vej hjem. Dualiteten i selve rejsen er formentlig ret velkendt for de fleste, uanset om det er Linje B, et flyvende tæppe eller to hjul, der bærer den rejsende.
 
Marty, Bering, Oli & Ado er mændene bag DDH – og de er, efter en lang karriere, stadig sig selv. De deler fortsat tanker og historier, som både kan forstås af de fleste generationer, og samtidig udspringer fra, hvor de selv befinder sig lige nu. Der er lige dele fornyet energi og melankoli i ’Røde Øjne’ – begge elementer, som er en typisk opskrift på en klassisk DDH-sang.
 
Selv siger DDH:
”Vi er mere drevet af mavefornemmelsen end den fiktive kasse, som man ”bør passe ind i”. Og netop melankolien passer ned i et af mange lag, der også definerer os”.
 
’Røde Øjne’ er en sang, der beskriver hjemturen – en tur, som kan have mange ansigter. Udtrykket ”det afhænger af øjnene, der ser” er ret rammende, for hvad man tager med hjem, efter en lang dag/aften/nat, er en subjektiv oplevelse/fortælling.
 
”Personen i sangen har helt klart “været på farten” - men med følelsen af at have haft det som ’Leo i en Tarantino’ vedligeholdt i bagklogskabens/hjemturens uklare lys. Alle kender hjemturen fra et eller andet, og kender måske også de følelser/tanker, man kan have på baggrund af det, man tager hjem fra” (forklarer DDH).
 
’Røde Øjne’ byder op til meget mere lyd fra De Danske Hyrder og er kun første udspil i et længere forløb. Det er en single, som indikerer, hvad folk kan forvente, når vennerne Marty, Bering, Ado & Oli tager på tour til efteråret 2024. De kommer forbi København, Odense, Århus og Aalborg.

Hør sangen her.  

De Danske Hyrder
Instagram I Facebook

 
Julier Bugge