George FitzGerald annoncerer sit tredje album – det rum-inspirerede Stellar Drifting er ude d. 2/9

 

Den 2. september 2022 udgiver George FitzGerald sit tredje album Stellar Drifting på Domino / Playground Music. Med en ny udvikling i både omfang og komposition, står albummet ud som et af FitzGeralds mest atmosfærisk-elektroniske værker. Det med fødderne plantet på dansegulvet og med hjertet 1000 km over jorden. Som introduktion til albummet, udgiver George FitzGerald i dag sin nye single ’Cold’, der kan høres her.
 
Ved at adressere behovet for at konfrontere ens egen indre verden og slippe fri fra de for restriktioner der medfølger, er Stellar Drifting FitzGeralds bud på hvordan komplet frihed lyder.
For at udforske det frie liv uden begrænsninger, har George FitzGerald søgt det ydre rum for inspiration. Med denne inspiration har han skrevet sange på meget konceptuel facon.
 
På albummet har George FitzGerald samarbejdet med nogle yderst spændende artister og sangskrivere. På ’Rainbows and Dreams’ udlåner SOAK sin stemme og på ’Passed Tense’ kan man finde Panda Bear fra Animal Collective. London Grammar gengælder tjenesten efter FitzGeralds arbejde på deres UK #1 album Californian Soil med deres medvirken på ’The Last Transmission’.
 
George FitzGerald har været en prominent figur inden for elektronisk musik i over et årti, hvor han har haft én fod i undergrunden og én fod i mainstream. Han har været banebrydende på den britiske scene da han arbejdede med det ikoniske London-label Black Market Records, hvorefter han brugte et årti i Berlin på at udgive musik på labels som Aus og Hotflush Recordings, inden han blev signet til Domino og gik fra at være klub-producer til album-artist. Her har han udgivet to albums; Fading Love i 2015 og All That Must Be i 2018.
 
Nu, i 2022, udgiver han Stellar Drifting.

Trackliste:
1. Further and Further
2. Passed Tense (ft. Panda Bear)
3. Rainbows and Dreams (ft. SOAK)
4. Cold
5. Setting Sun
6. Cosmonaut Alley
7. Retina Flash
8. Betelguese
9. The Last Transmission (ft. London Grammar)
10. Ultraviolet

George FitzGerald Online
WebsiteFacebook | Instagram | Twitter I TikTok

 
Julier Bugge