Martin Brygmann fylder dansegulvet på 'Kan Sagtens Tage Det’

 

Martin Brygmann er efterhånden en af de mest kendte og erfarne entertainere i Danmark. Han kan skrive musiker, sanger, vært, komiker, skuespiller på sit alenlange CV. 'Vent på mig', 'En kort en lang' (sunget af Lisa Nilsson), 'Brug dit hjerte som telefon' (med Paprika Steen) og julesangen 'Jesus & Josefine' er klassikere som store dele af Danmark – og endda et par generationer - har sunget med på. Nu vender Martin Brygmann tilbage til hvor store dele af hans store kærlighed til musikken udspringer fra; til funk, soul og disco, som det lød i 80’erne - og sender os direkte på dansegulvet med Martin, Poul & Peter.

Pianisten Poul Reimann og perkussionisten Peter Stenbæk har siden 2002 mødtes som venner og skrevet og produceret musik sammen for deres egen fornøjelses skyld. En dyb kærlighed til disco og funk med jazzelementer har været udgangspunktet. I 2008 mødte Peter Martin til en fest hos deres fælles ven Søren Rasted (Aqua) og her mødte de bogstavligt talt begge en broder fra en anden moder.

Martin blev præsenteret for Peter og Pouls mange imponerende ufærdige produktioner, og de tre aftalte, at Martin skulle lave melodilinjer til en håndfuld sange, til at starte med. Disse sange har marineret i mange år efterhånden, men i maj i år ringede Martin til Poul & Peter og sagde at han ikke kunne slippe idéen om at lige præcis disse sange kunne noget ganske særligt.

“Det der gør mig så tilpas begejstret for dette nye projekt er, at jeg ligesom er “vendt hjem” til min ungdoms musikstil, soul-funken. Jeg har virkelig fundet mine to soulmates i de hysterisk dygtige Poul og Peter og det faktum at vi er et band gør, at en årelang drøm går i opfyldelse”, forklarer Martin.

Teksterne beskriver nogle af de følelser, der drøner rundt i hovedet på et ungt menneske i 1980’erne -
men som først får krop og mening senere i livet.

Musikken er et nutidigt ‘love letter’ til dansemusik 1978-1985 - dengang discoen var erklæret død og dansemusik måtte udkomme som jazzfunk og street musik, som det hed. Det var i de år København forlod landsbystadiet og fik Pariser og New York’er ambitioner. Og på jazzklubben Montmartre’s natdiskotek opstod en legendarisk dansescene, hvor der på bare én pladespiller blev spillet jazzfunket disco efter koncerterne og et epicenter for en dansende dansk generation blev skabt, med en sound der endte med at påvirke dansk musik mange årtier efter.

’Jeg Kan Sagtens Tage Det’ udkommer i dag d. 2. september 2022 på Playground Music.

Lyt til singlen og se den tilhørende video her.

 
Julier Bugge