Sacred Bones udgiver soundtrack til Robert Eggers filmen The Northman

 

Sacred Bones Record annoncerer i dag, at de udgiver the originale soundtrack til den nyeste Robert Eggers (The Lighthouse, The VVitch) film The Northman.

Soundtracket The Northman Original Motion Picture Score udkommer d. 1. Juli 2022 på Sacred Bones / Playground Music og er skabt af Robin Carolan & Sebastian Gainsborough.

The Northman er sat i vikingetiden og har et helt suverænt cast af bl.a. Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk, og Willem Dafoe.


“Rob wanted the world of The Northman to feel harsh and uncomfortable, and for everything to feel like it was caked in mud and dry blood, so it was crucial for the score to mirror that.”


Komponisterne Robin Carolan og Sebastian Gainsborough fik den vildeste opgave, da instruktør Robert Eggers spurgte om de ville skabe soundtracket til hans ambitiøse og længeventede film The Northman. De skulle skabe musik, som både efterkom den enorme research der gik forud, for at skabe autencitet omkring filmen, som foregår i vikingetiden, samt komplimentere den filmiske maksimalisme til et moderne publikum. Robin og Sebastian strak derfor selv til dybet af deres kreativitet, og det resulterede i en smuk sonisk tableau, som placerer lytteren lige i midten af filmen.

De to komponisterne rådgav sig også med etnograf og musiker Poul Høxbro for inspiration og indsigt i musik fra vikingetiden. De har derudover brugt instrumenter som tagelharpa, langspil, kravik lyre, og säckpip for at skabe den helt rette stemning.

 
Julier Bugge