FESTIVALAKTUELLE SØN UDGIVER BÅDE FREMAD- OG TILBAGESKUENDE MATERIALE PÅ NY EP

 

Kvintetten Søn har siden deres sidste albumudgivelse, Solstorm (2023), hele dette forår turneret Danmark på både kryds og tværs, og i den forbindelse har der været mulighed for at reflektere over uudgivet materiale fra det sidste album, indspille nye versioner af gamle favoritter, samt for første gang i bandets historie, også at række ud til en højt skattet kollega i forbindelse med et samarbejde.
Resultatet er blevet EPen Solpletter, der i forlængelse af Solstorm-albummet indeholder følgende materiale:
01. Kridhvid Partybus
02. Ka Ik Connect ft. Angående Mig
03. Forårsdage
04. Ægte Kærlighed '24
05. Breaking News (Akustisk)
 
Forsanger Kristoffer Jessen: “Det er første gang, vi ikke udgiver et helstøbt værk - det er bare fem gode sange, som ligger i forlængelse af ”Solstorm” universet, og som vi har behov for at udgive.
Der løber en åre af lys og melankoli gennem sangene. De former en gennemgående længsel efter et du, der ikke er der, samtidig med at de rummer et lille håb. Et håb, der lyser som en svag solplet på et morgenmørkt køkkengulv og giver en følelse af, at det man længes efter, er derude et sted.”

Solpletter kan høres HER

----

'Kridhvid Partybus'
Kristoffer bor i Indre By i København. Det er dejligt tæt på nattelivet, til gengæld er folk der går i byen altid en del af lyduniverset. Og er man ikke lige selv i stødet, kan det nogle gange forstærke den melankolske stemning at høre fulde, glade mennesker råbe i gaden - eller en partybus, der kører forbi og blaster 'Hit Me Baby One More Time'. Den slags modsætningsfyldte oplevelser har skabt inspirationen til nummeret 'Kridhvid Partybus' - en stemningsmættet, drømmende indieslasker, der ender ud i et euforisk Britney citat.

'Ka Ik Connect' ft. Angående Mig
Da Søn spurgte Laura fra Angående Mig, om hun ville være feature på et nummer fra deres seneste plade Solstorm, skulle hun ikke tænke længe over, hvilket nummer det skulle være. 'Ka Ik Connect' var Lauras mest lyttede nummer på Spotify i 2023 og har en helt særlig betydning for hende.  Det endelige resultat blev en fortælling om en facetime-samtale, der går galt, og om dårlig “connection” på både det konkrete og abstrakte plan. Lauras rå og autotunede vokal, som står i kontrast til Kristoffers luftige, bløde lyd, tilfører nye dybder til smerten i sangen og får fortællingen om at føle sig afkoblet til at tone endnu klarere frem. 

'Forårsdage'
'Forårsdage' er en sang om forventninger, der brister sammen med knopperne på træerne. Om at føle sig trist i foråret og tænke på alt det, som ikke skete. Om at være omgivet af smilende mennesker i t-shirts og solbriller, blege i den første forårssol, som i stedet for at smitte med deres glæde, bare forstærker den melankoli, man selv går rundt med.

'Ægte Kærlighed' ´24
"Vi har spillet sangen live i seks år, og den er en af de sange der bliver ved med at leve og dirre både for os og publikum. Vi oplevede imidlertid et skel mellem sangens store styrke live og den lidt mere flade energi, vi mærker når man hører den oprindelige indspilning.
Derfor gik vi i studiet med producer Søren Buhl (der også producerede Solstorm) for at skabe en indspillet version, der er sangen værdig.”


'Breaking News' (Akustisk)
Sangens sensitivitet har altid haft mere luft i den oprindelige, akustiske udgave, hvilket særligt er kommet til udtryk, når bandet har spillet sangen live i den version. Derfor har Søn valgt at indspille en akustisk version, for også at lade tekstens følsomhed få mere plads på en indspillet udgave.

--

Søn kan i den kommende tid opleves live:
13.06: Folkemødet, Allinge (gratis)
14.06: Heartland Festival
19.06: Engelsholm, Bredsten
30.06: Byparkskoncerter, Roskilde

 
Julier Bugge