Danske Julie Ellinor udgiver EP'en Cause And Effect den 25. februar

 

De seneste års lovende tilløb kulminerer nu på EP’en Cause and Effect, hvor den danske sangskriver parrer usminkede følelser med gennemarbejdede produktioner.
 
Den 27-årige musiker har det seneste år raffineret sin guitarbaserede sangskrivning i Grapehouse Studios’ legendariske rammer. Catchy keyboards møder Fenderguitarens flossede toner og Ellinors mørke, følelsesfulde vokal på de fem sange, der er indspillet med producer Christian Alex Petersen (Liss, Mew, Baby In Vain).
 
»Man skal kunne forstå nummeret, første gang man lytter, men stadig opdage nye detaljer ved andet og tredje lyt,« forklarer Julie Ellinor om sine moderne popsange, hvis stærke melodiske åre og varme udtryk er inspireret af den analoge lyd man finder hos klassiske 70er bands, men med et skarpt nutidigt udtryk.
 
Teksterne henvender sig direkte til lytteren og skildrer komplicerede relationer og følelser, som den nysgerrige Ellinor har observeret hos sig selv og andre. Fra angsten på den storladne ballade ‘Run Away’ til den nøgterne opsang til en dårlig partner på ‘Mislead’.
 
»Jeg er vildt interesseret i, hvad der går forud for folks handlinger. Der er altid en grund til, at vi handler, som vi gør,« fortæller Julie Ellinor om titlen og temaerne på ep’en.
 
Med god vind i ryggen i form af høje rotationer på radiostationerne P6 Beat, P3 og P4 med singlerne ‘Mislead’ og ‘Disarray’, hvoraf sidstnævnte blev Ugens Uundgåelige på P3, er Julie Ellinor kommet godt fra start med at få sine sange ud og repræsentere den kommende ep. Cause and Effect udkommer d. 25. februar og følger op på den selvudgivne debut-ep ‘Flares In The Dark’ fra 2020.

Julie Ellinor skriver pt. på sit debutalbum og påbegynder snart sin headliner tour, hvor hun blandt andet kommer forbi Vega d. 30. april 2022.
 

  1. Antidote

  2. Disarray

  3. Run Away

  4. Mislead

  5. The Stream

 
Julier Bugge