Kevin Morby annoncerer sit nye album This Is A Photograph – ude d. 13. maj

 

I dag annoncerer Kevin Morby udgivelsen af sit nye album This Is A Photograph, der udkommer d. 13. maj 2022 på Dead Oceans / Playground Music. Samtidig udgiver Morby albummets titelsang med en tilhørende musikvideo.
 
Se videoen og lyt til ’This Is A Photograph’ her.  
 
This Is A Photograph er Kevin Morbys 7. album og er en hyldest til Americana. Sangskriveren har på dette album formået at samle sine fineste sange, sine bedste vokalpræstationer, sine skarpeste tekster og sine bedste arrangementer. Nogen vil endda driste sig til at sige, at dette er hans største værk til dato.  
 
Historien om albummet begynder i januar 2020, hvor Kevin Morby går igennem en kasse af gamle familiefotos i kælderen i sit barndomshjem i Kansas City. Få timer før, til en familiemiddag, er Morbys far kollapset foran ham og er blevet hasteindlagt på hospitalet. Den nat føler Kevin Morby sig chokeret og bange. Så han kigger på de gamle fotos, indtil et af billederne står ud og frem: Et billede af hans far som en ung mand, stolt og stærk og fyldt med selvtillid. Han poserer på en græsplæne uden trøje på.
“In the photo he looks young and full of confidence, puffing his chest out at the camera as if he were looking for a fight,” fortæller Morby. “It was not lost on me that this was the same chest, just hours before, I had seen the ambulance put a stethoscope against as he lay on the kitchen floor of my sisters house.”
 
Mens faderen igen kommer til hægterne, tænker Kevin Morby over en masse idéer. Han tager til Memphis og flytter ind på Peabody Hotel, hvor han bruger sine dage på at udtrykke sin respekt for de drømmere han ser op til: Han tager til den flodbred ved Mississippi River hvor Jeff Buckley omkom. Han går rundt i det område hvor Jay Reatard brugte sine sidste dage. Derefter kører han til Graceland, før han rejser ud af Highway 61. Om aftenen vender han tilbage til sit hotelværelse for at dokumentere og indspille de idéer han har fået i løbet af dagen, blot med en mikrofon og en guitar. Og sangene vælter ud af ham. 
 
Albummet er endnu engang indspillet med Sam Cohen (der også har produceret Singing Saw og Oh My God). De har indspillet albummet med trommeslager Nick Kinsey, pianist Oliver Hill og Hills mor Meg og søster Charlotte på strygere, saxofon af Cochemea Gastelum, orgel af Jared Samuel, Alecia har indspillet kor og tambourin samt Eric Johson på banjo. Nye samarbejder er også opstået, som trommer og perkussion indspillet af Josh Jaeger, harpe af Brandee Younger, yderligere trommer af Makaya McCraven, kor af Cassandra Jenkins, og sågar har Tim Heidecker og Alia Shawkat bidraget med grin på ’Rock Bottom’.

Sammen med nyheden om det kommende album, annoncerer Kevin Morby en omfattende verdensturné hvor han blandt andet ligger vejen forbi Danmark, når han spiller på Pumpehuset i København d. 24. august 2022.
 
THIS IS A PHOTOGRAPH TRACKLIST
1. Intro
2. This Is A Photograph
3. A Random Act Of Kindness
4. Bittersweet, TN
5. Disappearing
6. A Coat Of Butterflies
7. Rock Bottom
8. Forever Inside A Picture
9. Five Easy Pieces
10. Stop Before I Cry
11. It’s Over
12. Goodbye To Good Times

Følg Kevin Morby
Website I Instagram I Twitter I Facebook

 
Julier Bugge