Trentemøller annoncerer albummet Dreamweaver med ny single ‘A Different Light’

 

I dag, den 17. maj, udkommer Trentemøllers nye sang, 'A Different Light', den første single fra det kommende studiealbum Dreamweaver

Lyt til 'A Different Light' her

'A Different Light' rummer flere af Trentemøllers kendetegn: en udforskning af modsætninger, musikalsk skyggespil og et udpræget fokus på det melodiske, men det repræsenterer samtidig også et kunstnerisk spring. 

‘A Different Light’ åbner med en fingerspillet akustisk guitar som bliver drivkraften gennem hele nummeret og skaber en følelse af bevægelse mod en ukendt destination. Snart skifter fokus til en bevægende vokal i en smuk melodi, der nænsomt følges af guitarens arpeggio. Præcis midt i sangen overlader guitaren pladsen til en pulserende synthesizer, der viderefører dens melodi. Som sangen bevæger sig ind i sin afsluttende fase, væver guitaren sig mere og mere ind og ud af synth-arpeggioen, og sammen fuldender de en smuk sonisk rejse. 

“Jeg ønskede noget menneskeligt og tidløst til at bære sangen frem,” siger Trentemøller. “Den akustiske guitar gav mig den følelse af skrøbelighed og nærvær, som jeg syntes melodien fortjente. Legen med både det akustiske og elektroniske og hele samspillet mellem guitar og synth tilføjede ligesom en ekstra dimension.” 

Mens musikken og teksten er Trentemøllers værk, leveres vokalen overbevisende og rørende af islandske Disa, som har været en vigtig del af Trentemøllers musikalske univers siden Memoria-turnéen. Disa har også bidraget til 'Into The Silence' fra 2022 og Trentemøllers hyldest til sine gamle venner The Raveonettes i fortolkningen af 'Cops On Our Tail', der udkom sidste år. 

“I 'A Different Light' forsøger jeg at reflektere over temaer som længsel, heling og det flygtige stof, som kærlighed og drømme er gjort af. Samtidig dykker jeg ned i forvirringen og de mange modsatrettede følelser, der følger med enhver metamorfose, og som vel egentlig er en essentiel del af det at være menneske. “ 

Dreamweaver-albummet udkommer den 13. september 2024 på Trentemøllers eget pladeselskab In My Room / hfn music / Playground Music. 

 

Trentemøller
Instagram I Facebook I Website

 
Julier Bugge