Svenske Becky and the Birds annoncerer debutalbummet Only Music Makes Me Cry Now – ude d. 15/11

 

Den svenske musiker Thea Gustafsson - der skriver, indspiller og producerer under navnet Becky and the Birds - er for nyligt trådt ind i en ny æra fuld af kreativ frihed og følelsesmæssig forløsning med annonceringen af sit kommende, selvproducerede debutalbum, Only Music Makes Me Cry Now, der udkommer den 15. november på 4AD / Playground Music.
 
I forbindelse med annonceringen har Gustafsson udgivet sin nye single med titlen ’I made my baby cry’. Sangen er en flot post-brud hymne, der emmer af følelsesmæssig frigørelse og kommer med en tilhørende visualizer, lavet af Gustafsson selv. Om sangen fortæller Thea Gustafsson: “I wrote this song after a breakup. To me breakups are the worst, seeing the other people die inside, knowing that you caused that death.”
 
Lyt til ’I made my baby cry’ og se videoen her.
 
Tidligere på året delte Gustafsson det første nummer fra sit kommende album, Only Music Makes Me Cry Now, en æterisk og intim sang med titlen ’When she holds me’.
Thea Gustafsson begyndte at lægge grundlaget for sit kommende album tilbage i 2021. På det tidspunkt blev hendes kreative proces inspireret af en bred vifte af kilder, herunder tidligere samarbejder med Dijon, Seinabo Sey og Låpsley, inspiration fra Bandcamp, live-koncerter på klubber og barer i både London og hjembyen Stockholm, samt en række filminspirationskilder (herunder Derek Cianfrance’s ’Blue Valentine’, Charlotte Wells' ’Aftersun’ og Eckhart Tolles ’A New Earth’), og ikke mindst det følelsesmæssige kaos, hun oplevede efter et livsforandrende brud. På det tidspunkt havde hun brug for, med egne ord, at “let it all out to take it all in”, hvilket har motiveret hende til at vende tilbage til studiet for at starte på en frisk og bearbejde alt, hvad hun har oplevet. Sangene, der blev skabt i denne periode, som senere er blevet til OMMMCN, tillader lytteren at følge Theas intense helingsproces.
Med Only Music Makes Me Cry Now, er Gustafsson vendt tilbage til sine rødder og genkalder den ubekymrede, eksperimentelle tilgang, som hun havde, da hun først begyndte at producere, samtidig med, at hun udnytter de færdigheder, hun har opnået siden da.
 
Tracklisting
1. Star
2. anymore
3. to trust you
4. I look at the choices I made
5. I made my baby cry
6. When she holds me
7. London is not the same
8. everything
9. Elsa 4-ever
10. won’t do that
11. celebrity // don’t leave
12. only music makes me cry now
 

BECKY AND THE BIRDS
Website I Instagram I Twitter I Facebook

 
Julier Bugge