black midi annoncerer deres andet album - Cavalcade udkommer d. 28/5

 
c9324236-5ac2-4974-ab9b-57487323294b.jpeg

I dag annoncerer black midi endelig opfølgeren til deres vibrerende debutalbum - Cavalcade udkommer d. 28. maj på Rough Trade / Playground Music.

I samme ombæring kan du høre de to singler ’John L’ og ’Despair’ her, samt se musikvideoen til ’John L' som er instrueret af Nina McNeely, der bl.a. har arbejdet med Rihanna, Major Lazor og filminstruktøren Gaspar Noé.
 
De fire medlemmer i black midi, Geordie Greep, Matt Kwasniewski-Kelvin, Cameron Picton og Morgan Simpson, mødte hinanden, da de gik på BRIT School, hvor de begyndte at jamme sammen, og hurtigt mærkede et potentiale. Deres første optræden sammen fandt sted i 2017 på The Windmill i Brixton, hvor de efterfølgende fik et residence, sammen med bands som Black Country, New Road og shame. Herfra spredte bandets ry, for at være et vanvittigt liveband, sig som en steppebrand i London, og nåede hurtigt internationale medier. Her blev de hyldet, før de overhovedet havde udgivet en sang. Debutalbummet Schlagenheim udkom først i juni 2019, til jublende anmeldelser.

Cavalcade blev indspillet i efteråret 2020 i Hellfire Studios, Irland, med John ’Spud’ Murphy. Hvor Schlagenheim blev til gennem lange jam-sessioner og med et fokus på, hvordan sangene skulle spilles live, var intentionen med Cavalcade anderledes. For at skabe et mere sammenhængende og ekspansivt album, skrev bandmedlemmerne sange individuelt, under lockdown, og bragte dem derefter samlet til bordet, da det var tid til at indspille.
“A lot of the material was really fresh but that was something that played into our hands and we relished it,” fortæller trommeslager Morgan. 

Selvom dette album bliver uden guitarristen Matt, som har måtte trække sig for en stund, for at fokusere på sit mentale helbred, er black midi tilbage med materiale, der er nyskabende, voldsomt, legesygt, og hvor de blander alt fra mathrock, punk, jazz, garagerock, funk, på et enormt højt niveau.
 
Albummets cover er igen designet af David Rudnick og bandet har samarbejdet med Anthrox Studio for at skabe nye pressebilleder, som former små tegneserier med bandmedlemmerne. 

Cavalcade trackliste:
1. John L
2. Marlene Dietrich
3. Chondromalacia Patella
4. Slow
5. Diamond Stuff
6. Dethroned
7. Hogwash and Balderdash
8. Ascending Forth 

 
Trine Lysholt