Buck Meek fra Big Thief er tilbage med sit tredje album – Haunted Mountain ude d. 25/8

 

Den Texas-fødte sanger, sangskriver og Big Thief-guitarist, Buck Meek, kan i dag dele den glædelige nyhed, at han udgiver sit nye album Haunted Mountain d. 25. august på 4AD / Playground Music. Det bliver Meeks første album på 4AD.
I samme ombæring deler Buck Meek førstesinglen og titelsangen, ’Haunted Mountain', der er skrevet sammen med vennen og Meeks personlige helt Jolie Holland.
 
Førstesinglen ’Haunted Mountain’ har sit anker i den fine lyrik, skrevet af Meek og Holland, der også er fra Texas og som har været med til at skrive fem ud af de 11 nye sange på Haunted Mountain. De første to vers og omkvæd er skrevet af Holland som en kærlighedssang til Mount Shasta, der ligger i det nordlige Californien. De sidste vers er skrevet af Meek, der på sangen søger gensidighed med naturen.
“It’s about being humbled by the thing you’re drawing power from only at which point an actual, fair relationship begins,” fortæller han.
Lyt til ’Haunted Mountain’ og se musikvideoen her.   
 
Haunted Mountain følger op på det skønne album Two Saviors fra 2021 og markerer samtidig det tredje soloalbum fra Buck Meeks hånd.  Det kommende album handler om kærlighed… og noget andet – noget, der er større end kærlighed, noget, der ikke som sådan udfordrer kærligheden, men som står i kontrast til det. Buck Meek føler, at kærlighedssange er de sværeste af skrive: “Not break-up songs, but an actual love song written in earnest? That is taboo now. Sometimes it can feel like all the great love songs have already been written.”
 
Næsten 1000 km fra Meeks hjemby Wimberly, TX tårner Franklin Mountains op over de endeløse marker med pecan-træer, der omgiver Sonic Round på grænsen af Tornillo. Her er Haunted Mountain indspillet. Sangene er sågar også skrevet i bjergene: ved kilderne på Serra de Estela i Portugal, på den nedsænkede vulkan Milos i Kykladerne i Grækenland, på Valle Onsernone i de schweiziske alper (hvor coverbilledet til albummet er taget) og på vidderne i Santa Monica, som Meek nu kan kalde sit hjem.
 
I forbindelse med albumudgivelsen drager Buck Meek på turné hvor han blandt andet kommer forbi Danmark, når han gæster Stengade i København d. 21. august 2023.
 
Tracklist
1. Mood Ring
2. Haunted Mountain
3. Paradise
4. Cyclades
5. Secret Side
6. Didn’t Know You Then
7. Undae Dunes
8. Where You’re Coming From
9. Lullabies
10. Lagrimas
11. The Rainbow
 

Buck Meek
Website I Facebook | Instagram

 
Julier Bugge