SØN VENDER TILBAGE MED NYT ALBUM + ANNONCERER HEADLINER SHOW

 

Solstorm, den danske kvintets tredje album siden 2019, er klar til at se dagens lys den 22. september. Forud er gået singlerne ’Ka Ik Connect’, ’HD Sol’ og den aktuelle 'Mrs. President’, og er produceret af Søren Buhl. 
 
Siden københavnske Søn i 2019 debuterede med albummet Det Skandinaviske Design har de med overrumplende livekoncerter og cirkelsparkende tekster slået fast, at Søn er noget for sig. Bandet udgav i 2020 deres andet studiealbum, Danish Crown, som samlede kritikerroser og blev placeret på adskillige årslister; bl.a. hos Politiken, der kårede albummet som årets 6. bedste danske album og gav det 5 hjerter med ordene: “Det er længe siden, der har været sluttet så elektrisk en kontakt mellem dansk indierock og lyrik, som tilfældet er i disse år. Intet sted er det mere tydeligt end hos Søn.”
 
Søn har arbejdet på det nye album i de 3 år der er gået siden Danish Crown. Der har i den tid været en rivende musikalsk og tekstuel udvikling i bandet, ligesom at bandets 5 medlemmer, alle i start-tyverne, hver for sig har skullet navigere og skrive nogle vigtige år ind i deres egne personlige fortællinger. Der har kort sagt været et hamskifte.
 
Forsanger Kristoffer Jessen om det nye album:
”Vi har arbejdet på Solstorm i mere end 3 år, og det er så fedt endelig at kunne varsle stormen. De tre singler vi har udsendt i mellemtiden, har indtil nu sat stemningen for helheden, som er en kontrastfuld sammensætning af solnedgangs-melankoli og skarp, insisterende middagssol, af rocket voldsomhed og korisk nøgenhed og af det nære hverdagsliv og den store, uoverskuelige verden.”
 
”Men selvom kontrasterne er til at føle på, oplever vi alligevel det her album som mere sammenvævet og fuldendt i sin lyd end vores tidligere plader. Det er i høj grad producer Søren Buhls fortjeneste - han har ligesom formået at rumme alle de ting der stikker ud og ligger og spænder i vores musik og tekster, samtidig med at han har fået det hele til at stå stærkt som en helhed.” 
 
Efter den lange tid i øvelokalet og studiet har rastløsheden til at komme ud med det live også meldt sin ankomst hos bandet, der netop også har løftet sløret for bandets første store headliner show efter album release, den 16. november i Pumpehuset i København. Billetterne er netop sat til salg og kan findes her.  
 
”Vi glæder os meget til at udforske musikken og følelserne live, sammen med publikum. Det er oftest på scenen, det hele står stærkest og mest intenst for os. Pumpehuset bliver vores største og mest ambitiøse headliner til dato, og vi håber folk er klar på at være med til at løfte den her novemberaften til noget helt særligt. Vi kommer i hvert fald til at gøre vores ypperste for at skabe et stort, nærværende og forløsende show.” 
 
Solstorm udkommer 22. september
Koncert i Pumpehuset den 16. november
 

Søn
Facebook | Instagram I TikTok

 
Julier Bugge