Glas annoncerer VEGA LAB koncert i forbindelse med kommende album

 

Lisbet Fritze og Louise Foo har delt kunstneriske spor som to tredjedele af pop noir-leverandørerne Giana Factory, der gik i opløsning for 10 år siden. Nu, under navnet Glas, afslører duoen et kludetæppe af hverdagsobservationer, der er rodfæstet i livets forandringer: at flytte base til et andet land (de har begge boet i New York i en årrække), at blive mor (som for Glas duo’en skete simultant) og det at holde sig mentalt stabil, både med og uden en livsledsager. Musikken forsøger at balancere et sted mellem doomy drama og tilbagelænet kølighed. Vi hørte første gang noget til Glas i september 2023 i forbindelse med udgivelsen af ’Melting Point’ fra deres kommende fuldlængde. Den indfanger følelserne og skrøbeligheden i den usikre rejse ind i et førstegangsmoderskab og bevæger sig fra woozy pop til et fuldstrøms powergroove, inden omkvædet afslører sagens kerne: "I've never been here before". Pulserende øjeblikke af panik opbygges, før sangen når en brat afslutning. I løbet af vinteren har duoen’en udgivet singlerne ’Midnight Fay’ og senest ’Hungry Moon’, som har efterladt høje forventninger til det kommende fuldlængde album bl.a. hos lyttende øre på internationale blogs.
 
Den københavnske duo er et kreativt power-par, både sammen og hver for sig. Lisbets andet liv involverer arkitektonisk design. Louise arbejder med lydinstallationer i en billedkunstnerisk kontekst. Lisbet har løbende udlånt sine vokal- og guitartalenter til Trentemøller, både i studiet og på livescenen. Louise udforsker immersiv musik med avantpop-projektet SØSTR sammen med sin søster, Sharin Foo fra The Raveonettes. I Glas finder de to multitalenter samhørighed og får både deres musikalske færdigheder og andre kreative ideer i spil.

Deres 10 sange lange, egenproducerede debut, Kisses Like Feathers, vil blive udgivet over hele verden d. 15. marts 2024 gennem Hamborgs hfn label, samt Playground Music. Tekst og musik er skrevet af Glas og indspillet samt produceret i eget studie. Albummet er mixet af Anders Trentemøller, med artwork af Brunswicker studio.
 
Til maj rykker Glas ind i VEGA LAB, hvor de igennem en eksperimenterende workshop vil skabe en interaktiv udstilling, som kulminerer i et live show på Ideal Bar d. 29. maj. Glas vil samarbejde med kunstnerduoen Uberørt (Louise Lessél og Nina-Franziska Christiansen) der har over 10 års erfaring med at skabe interaktive installationer og live visuals.

"Lige nu er vi ved at eksperimentere med det visuelle univers til vores live performance. Sammen med Vega Lab og kunstnerduoen Uberørt, vil vi udvikle (i overført betydning) en visuel “kappe”, som bliver en del af vores sceneudtryk til maj. Vi kunne godt tænke os at arbejde med at skabe en “Mixed Reality” scenografi, der dels kan bruges til liveshow og dels til installation. Scenografien vil have dynamiske visuals der “lytter” til vores musik, afspejler energien i vores stemmer og kroppens (vores / publikums) bevægelser. Vi synes, det er spændende og oplagt at blande vores andre faglige sider i form af interaktiv kunst og arkitektur ind i Glas. Fordi vi tror på, at universet omkring musikken, kan forstærke en musikalsk oplevelse” fortæller Glas.
 
Find billetter til koncerten d. 29. maj her.
 

Glas
Instagram I Facebook

 
Julier Bugge