Mike Sheridan udgiver i dag singlen "Minds I" og annoncerer første nye album i 11 år

 

Komponisten bag et af de mere opsigtsvækkende gennembrud i dansk musik inviterer på en knitrende, foranderlig og dybt personlig rejse. Atmospherics kommer efter et årti, hvor den nu 31-årige Mike Sheridan har søgt dybt for at finde og fæstne sin indre lyd.  
 
Film, teatre og kunstmuseer har de seneste 10 år haft glæde af Mike Sheridans fornemmelser for lyd og melodi. Et album har ladet vente på sig, fordi han i kølvandet på sit gennembrud som blot 16-årig havde brug for tid til at udfolde sine lydbilleder. 
 
Atmospherics udkommer 17. november og bringer øjeblikke af dub, techno, pop og moderne kompositionsmusik. Der er lyde, beats og melodier, som knitrende går i opløsning, afløser hinanden, eller forbinder sig med hinanden på nye måder. Alt imens kredser albummet om tanker og temaer, som Sheridan er opdaget af – i særdeleshed vores relationer til hinanden, teknologien og universet. 
 
Minds I er den første sang taget fra Mike Sheridans kommende nye album Atmospherics. Mike Sheridan har været en del af den elektroniske musikscene i København siden midten af 00'erne og forfølger en ambient og drømmende musik med sit musikstudie som kreativt værksted. Hans mesterligt udformede musik er rig på detaljer og følelser, men forbliver tilgængelig på trods af dens kompleksitet.
 
Den nye single Minds I åbner med et citat af Døden selv, fra Jean Cocteaus Rolls Royce-kørende prinsesse i filmen Orpheus fra 1950. Mens vindmaskinen hyler, træder sangen ind i en digital spejlsal og konfronterende selvbilleder. Inspireret af SciFi-Noir genrens mesterfortællere som David Cronenberg og William Gibson, holder Minds I sine betydninger åbne for fortolkning.
 
På sangen medvirker Agnes Aldén, en sanger, sangskriver og producer med base i Göteborg, Sverige.

Mike Sheridan debuterede i 2008 med det Danish Music Award-vindende og P3 Guld-nominerede I syv sind. Debutpladen blev ligesom opfølgeren Ved første øjekast modtaget med positive anmeldelser. Siden har han lavet musik til film – herunder den Emmy-nominerede The Islands and the Whales (2017) og spillefilmen Hvor Kragerne Vender (2021); sidstnævnte sikrede Sheridan en Robert-nominering. Sideløbende har han lavet musik til kunst og til teater, såsom Hamletscenen på Kronborgs opsætninger af Shakespeares Hamlet (2017) og Richard III (2019).
 

Photo credit Andre Hansen - Hi-res HER

Mike Sheridan
Instagram Spotify | Bandcamp

 
Julier Bugge