Sampha løfter sløret for nyt album - LAHAI ude d. 20/10

 

I dag kan Sampha løfte sløret for sit nye og – mildest talt – længeventede, andet album LAHAI, der udkommer d. 20. oktober på young / Playground Music.
 
Sampha har opkaldt LAHAI efter sin bedstefar. Samtidig er LAHAI også Samphas eget mellemnavn.
På de 14 nye sange bliver Sampha gæstet af nogle af sine bedste venner og samarbejdspartnere: Yaeji, Léa Sen, Sheila Maurice Grey (Kokoroko), Ibeyi, Morgan Simpson (Black Midi), Yussef Daves, Laura Groves og Kwake Bass.
I kontrast til Samphas tidligere album, Process (fra 2017), er LAHAI en fælles affære, hvor Sampha udforsker de mange måder vi som mennesker forbindes med hinanden på, og forbindes til noget, der er større end os selv.
 
På albummets nye single ’Only’, der lige nu har haft premiere, og som bliver fulgt på vej af  en ny musikvideo, instrueret af Dexter Navy, i samarbejde med Sampha, møder vi Sampha med en fornyet energi. Se videoen til ’Only’ her.
 
Ligesom sin skaber Sampha, er det ikke nemt at kategorisere LAHAI, der både trækker på inspirationer fra jazz, soul, rap, dance, jungle og vestafrikansk musik, og på albummet løfter Sampha sin produktion og sine vokalpræstationer til nye højder.
Siden det Mercury-Prize-vindende debutalbum Process fra 2017, har Sampha arbejdet med artister som Kendrick Lamar, Stormzy, Travis Scott, Drake, Solange, Frank Ocean, Beyoncé, Lil Wayne og Alicia Keys, der alle har set det umiskendelige talent hos Sampha. Både ift. hans formidable stemme, sangskrivning og produktion. 
 
Men nu er Sampha igen – og endelig – på egen hånd.
 
Hvis Process var et billede på en artist, der var i gang med at finde sin egen plads i verden i skyggen af sorg og tab, er LAHAI en øvelse i at acceptere og at finde glæden i de menneskelige tilstande og det smukke ved rejsen i sig selv.
 
Trackliste
1. Stereo Colour Cloud (shaman’s dream)
2. Spirit 2.0
3. Dancing Circles
4. Suspended
5. Satellite Business
6. Jonathan L. Seagull
7. Inclination Compass (Tenderness)
8. Only
9. Time Piece
10. Can’t Go Back
11. Evidence
12. Wave Therapy
13. What If You Hypnotise Me?
14. Rose Tint

 
Sampha
Official Site I Instagram

 
Julier Bugge