Oplev Bonnie ’Prince’ Billys nye album Keeping Secrets Will Destroy You – i biografen!

 

Vi går i biografen for at se film. Kan vi også ”gå i biografen” for at høre plader? Dette er, hvad Will Oldham (aka Bonnie ’Prince’ Billy), i samarbejde med film-/billedkunstneren Ryan Daly, er ivrige efter at udforske med denne præsentation af Bonnie ’Prince’ Billys nye album Keeping Secrets Will Destroy You. Dette er derfor en særlig aften med optaget musik, der deles med offentligheden. At gå ud og se – og høre – albummet.
 
Keeping Secrets Will Destroy You blev indspillet i vinteren 2022-2023 og består af sange, hvis tilblivelse begyndte under det barske nedlukningsår i 2020. Mange af os oplevede et hidtil uset fokus på intention og energi i denne periode, og Oldham fandt en måde at destillere sange på og præsentere dem med nyfundet klarhed og ærlighed. I ekko af albummets ånd og temaer, og ved hjælp af sit store arkiv af 16 mm filmruller, har Daly, der arbejder inden for avantgarde-traditionen med "found footage"-filmproduktion, sammensat en tour de force af en visuel sammenstilling af Oldhams nye album. Ved at trække på teknikkerne og teorierne fra sovjetisk montage, minder Dalys optagelser om, forestiller sig igen og antyder et alternativt, tidløst kontrapunkt til æraen for den seneste pandemi.
 
Om Will Oldham (født 1970 i Lousiville)
Som skuespiller har Oldham arbejdet med en bred vifte af instruktører lige fra John Sayles (Matewan, 1987) til Harmony Korine (Julian Donkey Boy, 1999) til Kelly Reichardt (Old Joy, 2006 og Wendy and Lucy, 2008) til David Lowery (A Ghost Story, 2017). Som sangskriver har Oldham udgivet over 20 album i løbet af sin næsten tredive år lange karriere. Han har fået ros fra steder som The New Yorker, New York Times, American Songwriter, NPR og Rolling Stone, for at nævne nogle få. Hans seneste album, "Keeping Secrets Will Destroy You", er netop udkommet via Domino Rec./Playground Music.
 
Om Ryan Daly (født 1979 i Louisville)
Som arkivar vedligeholder Daly en stor samling af 16 mm filmruller. Hans bibliotek består af sjældne, ofte enestående, flygtige hjemmevideoer, nyhedsbreve, tv-reklamer, uddannelses- og industrielle filmruller. Efter at have stået bag og leveret flere 16 mm optagelser til førende nationale arkiver, begyndte Daly at digitalisere sin samling inden pandemien. Som filmskaber giver Dalys forståelse af filmmagien unik indsigt i montagens kunst. Efter at have taget eksamen fra Pittsburgh Filmmakers i 2003 var Daly blandt de sidste af en generation, der lærte filmhåndværket på celluloid.
 
Dato: 14. september, kl. 19:00, i Cafebiografen Vester Vov Vov.
 
Billetter kan købes her.
 
Alle billetindtægter går til Red Barnet - #redbarnetdk

 
Julier Bugge