Stella Darla udgiver antikærlighedssangen ’Heartbreaker’

 

’Heartbreaker’ forholder sig til de roller vi spiller i kærlighed, de historier vi fortæller om os selv og om hinanden og de misforståelser der følger med. Det er en sang om at miste retten til sin egen fortælling. En breakup sang, der vender det hele på hovedet hvor vi i stedet for at høre fra den med det knuste hjerte hører den anden side af sagen. Vi får lov til at høre en ’Heartbreaker’ fortælle historien. I krig og kærlighed gælder alle kneb og det er sjældent at nogle af parterne kommer ud af en ødelagt relation med helt ren samvittighed.

Mens lyden af ’Heartbreaker’ føles som noget du kunne finde på en jukebox på en country bar, så er det Stella Darlas stemme og den danske tekst der placerer den i et nutidigt musiklandskab. Musikalsk rammer sangen en tidløshed alt imens tekstens temaer er med til at gøre sangen relevant lige nu. ’Heartbreaker’ er i sin kerne en antikærlighedssang - en breakup sang med omvendt fortegn, men den forholder sig samtidig også til fremmedgjorthed ved egen krop og kvinders frygt for at blive udsat for hævnporno.

‘‘Jeg er blevet den pige du fortæller heartbreakhistorier om
Jeg har tabt det narrativ selv om jeg står midt inde i det
Og godt jeg har tøj på, på alle de billeder jeg sendte til dig
For jeg kan se hvad du tænker på du synes jeg skal skamme mig’’
 
I sidste ende stiller ’Heartbreaker’ spørgsmålet: Hvis du alligevel bliver misforstået, stemplet som en hjerteknuser og en fucking bitch er det så ikke sjovere at skrive sin egen fortælling med sig selv i hovedrollen som skurk?

Lyt til sangen her

Bag kunstnernavnet Stella Darla finder man Emilie Dam Ohrt, en sangskriver og producer bosat i København men opvokset i Nordjylland. Hun har selv skrevet ’Heartbreaker’ samt produceret og mixet den sammen med Oliver Nehammer (Pleaser, ML Buch). Sammen har de produceret og mixet Stella Darlas kommende album med en fælles kærlighed og respekt for countrygenrens auntencitet og varme.

’Heartbreaker’ er anden single fra debutalbummet Miss Nordjylland, der udkommer d. 1 november. En coming of age fortælling hvor Stella Darla fortolker sin egen opvækst i Nordjylland gennem et cinematisk filter.

Stella Darla er en kunstner der med sin legende tilgang til det danske sprog ikke er bange for at citere Medina og referere til seksuelle overgreb i samme sang. Det er en lyd der føles nostalgisk samtidig med at den er umiskendeligt nutidig. Som at vågne midt om natten og tænde for en film du ikke har set før, men alligevel føler du kender.


Stella Darla
Instagram I Facebook

 
Julier Bugge