Stella Darla udgiver debutsinglen ’Salt’ - en miljøskildring forklædt som kærlighedssang

 

Stella Darlas første udgivelse ’Salt’ er en fortælling, der foregår et sted hvor man kan smage salt fra havet og se stjernerne under den lygtepæl der ikke virker mere. En kærlighedshistorie hvor en lille by ved vestkysten i Nordjylland bliver den altoverskyggende tredje karakter.
 
Imens de vuggende trommer lader dig drive afsted som bølgerne på en mørk strand åbner pedalsteel guitaren op for himlen. Vokalen veksler mellem følelsesladede udbrud og intimitet. Som om den hvisker den her historie kun til dig.
 
Musikken har en nærmest tidløs kvalitet over sig og ’Salt’ føles både som om den kunne være en ballade fra 80’erne ligesåvel som noget du kunne høre hvis du tændte for en country radiostation.
 
’Salt’ er ligeså meget en miljøskildring som det er en kærlighedssang. En teenageforelskelse fanget et sted hvor der altid er huse til salg og alting smager af salt.
 
Ved at bevæge sig flydende imellem genrer som country, americana og folk behandler Stella Darlas sange temaer som komplicerede venskaber, skam, seksualitet og søgen efter identitet.
 
’Salt’ er første single fra debutalbummet Miss Nordjylland, der udkommer til oktober. En coming of age fortælling hvor Stella Darla fortolker sin egen opvækst i Nordjylland gennem et cinematisk filter.
 
Lyt til ’Salt’ her.
 
Stella Darla er en kunstner, der med sin legende tilgang til det danske sprog ikke er bange for at citere Medina og referere til seksuelle overgreb i samme sang. Det er en lyd der føles nostalgisk samtidig med at den er umiskendeligt nutidig. Som at vågne midt om natten og tænde for en film du ikke har set før, men alligevel føler du kender.
 

Stella Darla
Instagram I Facebook

 
Julier Bugge