Teitur udgiver nyt album, ny single og drager på dansk tour

 

Teitur's nye album, Cazador de Ostras, er blevet et unikt globalt projekt, der krydser grænser og kontinenter ... Efter at have skrevet en del af sangene hjemme på Færøerne, de fleste endda på færøsk, skrev han flere engelsksprogede sange i Los Angeles med gamle samarbejdspartnere som Jeff Cohen (som bla. var medforfatter på ”One and Only” på hans debut-album) og Pam Sheyne (hyppig medforfatter hos Teitur siden "You Get Me" fra hans andet album), samt debut-samarbejdspartner og Gin Blossoms medlem Jesse Valenzuela (den første single "You're Just Like Me"). Teitur skrev også nye sange til det tyske indierock band Wir Sind Helden, efter at have arbejdet med deres forsanger Judith Holofernes.
 
Da det endelig kom til at skulle vælge et studie til at indspille sangene, valgte Teitur den vidunderligt analogt-klingende Mawi Road studios i Buenos Aires, Argentina, og fik dér hjælp af lokale musikere til at hjælpe med at skabe lyden af pladen.
 
Teitur: "Dét at tage til Argentina for at indspille selve pladen, gav grundideen til at blande de halvt færøske og halvt engelsksprogede sange. Argentinske musikere har en dyb forståelse af traditionel folkemusik - stående sammen i en gruppe med deres instrumenter, falder de naturligt ind og ledsager en sangers vers uanset formen- og de er også bekendt med traditionerne i europæisk og amerikansk indspillet musik. Jeg sørgede for, at musikerne under vores indspilninger var glade for at improvisere og komfortable med ikke at vide for meget på forhånd, så vi bare kunne reagere og lytte til hinanden og have det sjovt sammen..."
 
Teitur havde tidligere været i Argentina under en sydamerikansk turné i 2016 som en del af "Dias Nordicos" initiativet sammen med ROSA og Spot Festival i Danmark, og samarbejdede senere med den argentinske musiker Lucio Mantel på Teiturs sang "I Have Found My Happiness" fra hans "I Want To Be Kind" album, som den kendte amerikanske sanger og skuespiller (kendt fra tv-serien "Homeland") Mandy Patinkinsenere indspillede en coverversion af. Under den argentinske del af den sydamerikanske turné tog Teitur til Buenos Aires studiet og forelskede sig i stemningen dér, og i løbet af de næste 2 år udklækkede et komplot for at vende tilbage og indspille et album med de enestående lokale musikere. Dette gjorde han endelig i slutningen af 2019 med en flok af Argentinas fineste musikere, sammensat af musikerne Lucio Mantel, Axel Krygier og så studieejer Feco Escofet. De indspillede hele albummet live, ved hjælp af instrumenter som bandoneon, harpe, sitar, charango, strygere og slagtøj.
 
Under den covid-håndhævede lockdown i slutningen af 2020 arbejdede Teitur og Axel Krygier omhyggeligt med indspilningerne online, som derefter blev eminent mixet i begyndelsen af 2021 af den analoge guru Dave Lynch, i hans fantastiske Echo Zoo studios i Brighton, England.
 
Resultatet er Cazador de Ostras, det spanske navn for strandskaden, der også er færøernes nationalfugl (”Tjaldur”). Coveret af albummet viser en strandskade, der er ankommet til Argentina.
 
Albummet udgives globalt på Arlo og Betty Recordings med partnerne Playground Music og Believe i flere formater den 3.september 2021. Teiturs Cazador de Ostras verdensturné skydes i gang i september i Danmark med en udsolgt dansk turné og fortsætter langt ind i 2022, med ambitionen om at vende tilbage til Argentina som en del af en sydamerikansk turné senere dét år....
 
Kommende danske koncertdatoer:
 
04 Sep Tomorrow Festival, valbyparken
08 Sep Det Kongelige Teater, Copenhagen
09 Sep Rotationen, Holbaek
10 Sep Tøjhuset, Fredericia
11 Sep Familiefest I Skoven, Randers
13 Sep L’Education Nationale, Copenhagen
17 Sep Magasinet, Odense
 

lewis@playgroundmusic.com

 
Trine Lysholt