Villagers annoncerer nyt album - Fever Dreams udkommer d. 20. august

 
Billede1.jpg

I dag annoncerer Conor O'Brien det femte studiealbum med Villagers. Fever Dreams udkommer d. 20. august på Domino / Playground Music.

Med annonceringen kommer første lyd fra albummet 'The First Day.' Singlen er inspireret af en tur til Another Love Story festivalen i County Meath, Dublin. Den begynder som en elektronisk krusedulle og forvandler sig så til en frodig, filmisk fremkaldelse af glæden i forbindelser mellem mennesker. Se den tilhørende musikvideo eller stream singlen her.

Virkelighedsflugt er nødvendigt lige nu - og Fever Dreams følger den nødvendighed med fascinerende virkning. Det fungerer, som alle de bedste udgivelser, og bliver en form for transport; det henter dig fra hvor du er, og sætter dig af et nyt sted.

Om albummet fortæller O’Brien,
“I had an urge to write something that was as generous to the listener as it was to myself. Sometimes the most delirious states can produce the most ecstatic, euphoric and escapist dreams.”

Fever Dreams er sange, med mærkelige, smeltede former og magisk ambivalens af drømme. Hensigten med sangene er både mystisk og helt klar. Inspirationen til albummet er også fundet mange steder og kom ind fra alle vinkler; fra at svømme om natten på en hollandsk ø, til Flann O’Brien, Audre Lorde, David Lynch, L. S. Lowry via Piero Umiliani og Alessandro Alessandronis musikbibliotek, samt jazz fra Duke Ellington og Alice Coltrane.

Albummet er skrevet gennem to år, men de fleste sange blev indspillet i en række studie sessioner med fuldt band i slutningen af 2019 og start 2020. I løbet af de lange, langsomme dage under lockdown har O'Brien raffineret sangene i hans lille hjemmestudie i Dublin, og senere fået det mixet af David Wrench (Frank Ocean, The xx, FKA Twigs).

Fever Dreams trackliste:
1. Something Bigger
2. The First Day
3. Song In Seven
4. So Simpatico
5. Momentarily
6. Circles In The Firing Line
7. Restless Endeavour
8. Full Faith In Providence
9. Fever Dreams
10. Deep In My Heart

 
Trine Lysholt