White Lung udgiver singlen 'If You’re Gone' fra det kommende album Premonition

 

White Lung udgiver i dag deres nye single ’If You’re Gone’. Sangen er centrum for det kommende album Premonitions, der udkommer d. 2. december på Domino / Playground Music. “Suicide was in the zeitgeist in many ways when I wrote this song,” fortæller frontkvinde Mish Barber-Way. “At the time, a few prominent public figures had killed themselves and they all had children. I was thinking about postpartum depression and how real it can hit. The song is about the emotions of children when their parent is now gone and how they deal with that loss. It also looks at the struggle parents face when life gets so bad one doesn’t see another way but to end it.”

Lyt til ‘If You’re Gone’ her
Se visualiser til ’If You’re Gone’ her

 White Lungs femte og sidste album, Premonition handler om fødsel og genfødsel. Det handler om at efterlade nihilismen og samtidig nægte at opgive den frihed, den giver. Det handler om at rase mod verden og stadig finde plads i den til håb og kærlighed. Det handler om at vokse – at blive ældre – uden at miste ungdommens rasende energi. Den handler om en gruppe kunstnere, der har holdt sammen i halvandet årti med overraskende, nogle gange chokerende op- og nedture. Det er det sidste album, vi får fra et enestående band.
 
Kaotisk, dristig og hook-drevet, Premonition er en sonisk hvirvelvind af drivende trommer, kompliceret guitararbejde og tekster om moderskab, graviditet og udvikling. Temaerne er dybere end før. Samspillet mellem guitaristen Kenneth William og trommeslageren Anne-Marie Vassiliou er mere komplekst, lyden mere sammenhængende. Under en utilsigtet fem års pause lykkedes det White Lung at vokse, uden at slå sig ned, og trioen er kommet ud på den anden side af sin transformative periode med rå, vild energi.
 
Da medlemmerne mødtes i deres hjemby Vancouver i 2017, for at begynde arbejdet sammen med den mangeårige producer Jesse Gander på deres femte album, havde de ingen anelse om, hvilke ændringer der var i vente for dem. Frontkvinde Mish Barber-Way var i studiet og forberedte sig på at indspille vokal - da hun indså, at hun var gravid med sit første barn. En pandemi fulgte, så en ny baby, så den række af massive samfundsmæssige nedsmeltninger, som vi alle nu betegner som “everything that’s been going on.”
 
Det kræver en enestående balanceevne at leve livet på kanten, hvor selv et lille fejltrin kan få dig til at fare i glemmebogen. Og i løbet af de foregående årtier – på øjeblikkelige klassikere som Deep Fantasy fra 2014 (nomineret til Rolling Stones "40 Greatest Punk Albums of All Time"-liste) og 2016s brændende statement Paradise – har White Lung solidt etableret sig som en fantastisk rock act, der blander live-fast-die-young rock 'n' roll og no-fu**s punk til en brændbar blanding, der har drevet dem rundt i verden og ind i hjerterne på musikfans. Hele tiden med den ophidsende følelse af, at det hele kunne gå i brand når som helst. Altid hurtige på benene, tilpassede bandet sig til det uventede, bevarede roen og endte med at skabe det mest kraftfulde album i deres karriere.
 
Tidligere i år satte Mish sig ned med den anmelderroste forfatter, digter og Twitter-personlighed, Melissa Broder (@sosadtoday, The Pisces, So So Sad Today, Milkfed) for at diskutere den kreative inspiration bag Premonition. Mens interviewet udfoldede sig, dykkede Mish og Melissa ned i moderskab, graviditet, at skrive musik ædru for første gang, forventninger til kvinder og meget mere. Læs det hele her med eksklusive lydoptagelser.

White Lung Online:
Website | Instagram | Twitter | Facebook

 
Julier Bugge