Yaeji annoncerer debutalbummet WITH A HAMMER - ude d. 7. april

 

Yaeji kan i dag annoncere sit debutalbum WITH A HAMMER, der udkommer d. 7. april 2023 på XL Recordings / Playground Music.
Sammen med annonceringen udgives første single 'FOR GRANTED' med en tilhørende musikvideo, instrueret af Yaeji selv. Hør sangen og se videoen her
 
WITH A HAMMER er blevet skrevet og skabt i New York, London og Seoul, hvor Yaeji har skrevet om og kæmpet med samfundsmæssige udfordringer og selvpålagt undertrykkelse. Det har resulteret i 13 tracks fyldt med den enestående lyd af Yaejis originale dance musik, der også indeholder inspiration fra koreansk indierock, elektronisk og pop fra 90’erne og 00’erne.
 
På albummet følger man Yaejis rejse igennem livet, hvor hun vader i sorgens og mistillidens mørke. Hun befrier sin vrede ved hjælp af en metaforisk hammer, som hun bruger til at smadre de rigide regler og forventninger, der har forhindret hende i at udtrykke sin egen sandhed. Gennem denne transformative proces, møder hun til sidst det interessante, selvbestemmelses håb, der venter på den anden side. Albummet er også et statement hvor hun inviterer lytteren og sine fans til at gøre det samme.
 
Yaeji er født i Flushing, Queens i 1993 og har rødder i Seoul, Tokyo, Atlanta og New York. Hun har selv produceret albummet og fungerer også som DJ, visuel artist og kreativ direktør. På albummet har hun fået hjælp fra tætte venner, bl.a. den britiske musiker Loraine James,  sangeren Nourished By Time og producerne K Wata og Enayet.
 
Med sit anmelderroste mixtape fra 2020, WHAT We DREW 우리가 그려왔던, viste Yaeji, at hun er kreativt ubegrænset af sprog og geografi, hvilket førte til samarbejdet med PAC-MAN. I den sammenhæng blev hun senere udnævnt af Pitchfork til en af de ”25 Artists Shaping the Future of Music” i 2022.


Yaeji Online
Instagram I Twitter I Facebook I Website

 
Julier Bugge