Avey Tare annoncerer nyt album – 7s ude d. 17/2

 

Avey Tare, soloprojektet fra Animal Collectives Dave Portner, annoncerer i dag udgivelsen af sit nye album 7s, der udkommer d. 17. februar 2023 på Domino / Playground Music. 7s, som følger op på tre soloalbums og en udgivelse med Avey Tares band Slasher Flicks, er indspillet sammen med producer Adam McDaniel (Angel Olsen, Archers of Loaf) i Drop of Sun Studios i Portners hjemby Asheville, North Carolina. Han beskriver albummet som “a dreamy surrealist landscape.”
 
I dag udgiver Avey Tare to nye sange fra 7s – ’The Musical’, med en video lavet af Ellie Thatcher, og ’Hey Bog’, med en visualizer lavet af Abby Portney. 
 
Alle husker hvor de var i foråret 2020. At vide så lidt om hvad vi egentlig burde gøre, gjorde at mange af os kravlede hjem i vores boliger for at finde nye besættelser eller for at finde tilbage til velkendte ting at lave. Hjemme i skoven i den østlige udkant af Asheville, valgte Avey Tare den sidste af de to nævnte løsninger. Her begravede han sig nemlig i sit lille hjemmestudie, for at sortere sange han havde skrevet og indspillet med venner i tiden for isolation og pandemi – på Animal Collective albummet Time Skiffs. I studiet arbejdede han ofte 12 timer om dagen. Da efteråret kom, var han færdig, så hvad skulle han så nu? Hvordan skulle han nu beskæftige sig i sit lille, hyggelige rum? Svaret blev 7s, Aveys fjerde album (og første i fire år), en fortryllende tumlen gennem hovedets legeplads. Han skulle dog ikke lave al arbejdet alene.
 
I den første uge af januar 2021 begyndte Avey regelmæssigt at køre til sin ven Adam McDaniels Drop of Sun Studios, for at give endnu mere liv og sjæl til de demoer, han havde lavet derhjemme.
Første sang de begyndte at arbejde på var ’Hey Bog’, en sang Avey havde rodet med siden han skrev den for flere år siden. Efter at have arbejdet med denne sang, fandt de plottet til 7s: Et tillidsfuldt, intuitivt, udforskende samarbejde mellem venner, efter en lang vinter uden. Sangene på albummet er som overfyldte syltetøjsglas, der krakelerer så alt det søde strømmer ud i uventede former.

Trackliste:
1. Invisible Darlings
2. Lips At Night
3. The Musical
4. Hey Bog
5. Sweeper’s Grin
6. Neurons
7. Cloud Stop Rest Start

Avey Tare Online
Instagram I Twitter I Facebook I Website

 
Julier Bugge