Debutalbum fra danske Julie Ellinor udkommer i dag

 

Den danske sanger, sangskriver og guitarist, har endelig færdiggjort sit debutalbum. Siden 2020 har hun udgivet EP'erne Flares In The Dark (2020), samt Cause And Effect (2022), hvor hun lukker lytteren ind i et univers af støvede synthesizers, luftige guitarflader og insisterende basslines. Ellinor har i den tid også tiltrukket sig opmærksomhed i danske medier, specielt på dansk radio, med numre som 'Oblivion', 'Disarray' og 'Mislead'. Derudover spillede hun sin første danmarksturné i foråret 2022, hvor hun bl.a. lagde vejen forbi SPOT Festival, samt VEGAs Ideal Bar i København.

Ellinor har siden da tilbragt en stor del af sin tid i det legendariske Grapehouse studie i København for at indspille det kommende album. Her dyrkes en forkærlighed for akustisk og analog lyd med en håndspillet og organisk tilgang. Sammen med producer Christian Alex Petersen har hun skabt en lyd og en vibe, der danner rammen om de personlige og reflekterende tekster. 

Albummet har fået titlen Reality’s Got Nothing On Illusion, og det er der en ganske specifik grund til, udtaler Julie Ellinor:
"Reality’s Got Nothing On Illusion er autentisk refleksion over den fine linje mellem virkelighed og hvad vi går og bilder os selv ind. Og om hele den verden der eksisterer ene og alene i vores hoveder, og det virvar af tanker, der opstår i os alle om bl.a. kærlighed, drømme, selvopfattelse, usikkerheder. Og om når illusionen og forventningerne svarer til virkeligheden, og når de ikke gør. Alle 11 sange er udsprunget af mine egne refleksioner og nedskrevede i en sangstruktur, for at give lytteren en følelse af at blive inviteret ind i min ufiltrerede tankestrøm på albummet."
 
Vi har alle har vores egen opfattelse af virkeligheden, en masse scenarier der udspiller sig i hovedet, og det er især noget, der kommer til udtryk, når man sammenholder sin virkelighed med en andens. Bare fordi vi tænker en tanke, er det ikke sikkert, den er sand.

Lyt til albumet her
 
--
 
Julie Ellinor er en sanger, sangskriver og guitarist fra Søborg, København, hvor hun er vokset op i en familie med en stor pladesamling. Som 13-årig lærte hun sig selv at spille guitar ved hjælp fra tutorials på Youtube, ligesom hendes sangskrivning er blevet formet af musikalske forbilleder så som Fleetwood Mac og Arctic Monkeys.
 
Reality’s Got Nothing On Illusion er indspillet i Grapehouse studiet og er produceret af Julie Ellinor og Christian Alex Petersen, samt Majalle og Lasse Ziegler. 
 
Julie Ellinor spiller sine hidtil største koncerter den 21. og 22. april, når hun med fuldt band gæster hhv. Radar i Aarhus og Hotel Cecil i København, samt en række festivaler hen over sommeren.
 

Julie Ellinor online
Facebook | Instagram

 
Julier Bugge